Dortland en van Beem neemt activiteiten  
Vlaar Enveloppen over 

 

NIEUWSBERICHT

 

Dortland en van Beem neemt activiteiten Vlaar Enveloppen over

 

Dortland en van Beem neemt de activiteiten van het failliet verklaarde Vlaar Enveloppen over. ‘De vestiging in Krommenie wordt gesloten en de productielocatie in Groningen blijft in afgeslankte vorm open’, zegt Ben Dortland, directeur/eigenaar van Dortland en van Beem. ‘Vlaar is een van oudsher zeer gerenommeerde producent, groothandel en drukker van enveloppen. Het is een prachtig bedrijf met mooie merken en een geavanceerd machinepark. Wij zijn blij dat we in een goede en snelle samenwerking met curator Alexander Claus en oud eigenaar Wouter van Veen de activiteiten onder de naam Dortland en van Beem kunnen voortzetten. Wij voeren – naast onze eigen merk Ordonnans – de collectie van Vlaar Enveloppen. Voor de afnemers verandert er in feite niet veel, die kunnen de vertrouwde kwaliteiten en soorten blijven bestellen. Achter de schermen gaan we aan de slag om beide producties te integreren en zo efficiënt mogelijk in te richten. In de nieuwe situatie hebben we twee productielocaties, in Rotterdam en in Groningen. Om dat te realiseren zal een deel van de werkgelegenheid van het personeel van Vlaar Enveloppen behouden blijven. Vlaar Enveloppen was voorheen in hoofdzaak actief op de grafische markt. Dat sluit naadloos aan op onze marktbenadering. Dortland en van Beem levert al vanaf de oprichting in 2003 uitsluitend aan drukkerijen en intermediairs van drukwerk en niet rechtstreeks. Door de overname bieden wij onze klanten én vroegere Vlaar klanten continuïteit gekoppeld aan kwaliteit en leverbetrouwbaarheid.’

 

Over Dortland en van Beem

 

Dortland en van Beem is opgericht in 2003 door de naamgevers Ben Dortland en Johan van Beem. Er werken inmiddels 48 medewerkers bij de in Rotterdam gevestigde producent, drukker en groothandel van enveloppen. Dortland en van Beem heeft een eigen huisstijllijn Ordonnans. Naast enveloppen biedt dit assortiment ook offsetpapier. Ordonnans is FSC® gecertificeerd en in Nederland het meest gebruikte merk enveloppen en papier voor huisstijldrukwerk. Naast het standaard assortiment enveloppen biedt Dortland en van Beem ook enveloppen op maat. Deze zijn online te bestellen: https://www.enveloppenopmaat.nl/plano/804cbe60ce68f27b07421565acd9a539.

Dortland en van Beem levert uitsluitend aan de grafische industrie en is het verlengstuk van drukkerijen en intermediairs van drukwerk.

 

Meer informatie: https://www.devb.nl en https://enveloppenopmaat.nl

 

MEER INFORMATIE

 

Ben Dortland | 06 51 91 48 74 | ben@devb.nl